Ξεκινούν οι αιτήσεις- εγγραφές για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Χαλκηδόνος, το οποίο αφορά νέες και νέους 16-30 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο του Δήμου Χαλκηδόνος.

O Δήμος Χαλκηδόνος, καλεί τις νέες και τους νέους να διεκδικήσουν μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων συμπληρώνοντας την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ που επισυνάπτεται στο site του δήμου dimoschalkidonos.gr (ενότητα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Χαλκηδόνος) και στέλνοντάς τη στο email: dimos.xalk@n3.syzefxis.gov.gr ή καταθέτοντάς την στο γραφείο πρωτοκόλλου (Εθνικής Αντιστάσεως 36, Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια). Παράλληλα, καλεί συλλόγους, φορείς και σωματεία που δραστηριοποιούνται σε τοπικά ζητήματα καθώς και τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους αποστέλλοντας τη σχετική αίτηση.

Η υποβολή αιτήσεων/εγγραφών θα γίνεται από αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023.

Η επιλογή των νέων πολιτών θα γίνεται με κλήρωση που θα πραγματοποιείται μέσα από το “Μητρώο Νέων Δημοτών”. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης του οργάνου και αναμένεται εντός της άνοιξης να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση.

“Καλούμε τις νέες και νέους 16– 30 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο μας, να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία της Διοίκησής μας, συμμετέχοντας στη συγκρότηση και μετέπειτα στις λειτουργίες και δραστηριότητες του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Χαλκηδόνος”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Δίνουμε βήμα στη νεολαία μας, γιατί αυτή είναι το μέλλον μας”, συμπλήρωσε.