Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκαν σήμερα οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Χαλκηδόνος και τον ξεσηκωμό του Γένους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τιμώντας παράλληλα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Σε όλες τις κοινότητες του δήμου εψάλη επίσημη δοξολογία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων σε ηρώα στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Αθανασίου, Κουφαλίων και Χαλκηδόνας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 202 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος σε μήνυμά του τόνισε ότι: «Η 25η Μαρτίου θα σηματοδοτεί πάντα τον διαρκή αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία». «Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ας υψώσουμε στα σπίτια μας το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδας μας, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά σε όλους», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΧ και του ΟΚΠΑΧ συμμετείχαν στις δοξολογίες που πραγματοποιήθηκαν στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς, κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και παραβρέθηκαν στις παρελάσεις.