Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο φράγμα της “Έλλης”, στην περιοχή της Ελεούσας, εκφράζει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος ο οποίος παρευρέθηκε στην αυτοψία που πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Πάρης Μπίλλιας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ένα πρόβλημα ετών και ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα μας ως Διοίκηση του Δήμου επιτέλους υλοποιείται δίνοντας “ανάσα” στους αγρότες της περιοχής μας”, δηλώνει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. “Για περισσότερα από 65 χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε καμία παρέμβαση στο εν λόγω φράγμα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην άρδευση του κάμπου μας. Χάρη στην κινητοποίηση και τις συντονισμένες προσπάθειες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε το πρόβλημα να λυθεί. Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες και το φράγμα θα λειτουργεί απρόσκοπτα, πριν από την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργειών τους θερινούς μήνες”, τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα όσο τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπίλλια και Γιουτίκα οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό μας και το πλευρό των συμπολιτών μας επιλύοντας χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συνδημότες μας”, αναφέρει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε μια σειρά άλλων σημαντικών έργων όπως ο καθαρισμός του ρέματος της “Βαρδαρόβασης”, η ενωτική Σίνδου, η γέφυρα του Λουδία κ.α..

Να σημειωθεί ότι στο φράγμα “Έλλης”, το οποίο εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες 350.000 στρεμμάτων με καλλιέργειες, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφάλειας, καθώς εμφάνιζε προβλήματα υποσκαφής, με κίνδυνο η διάβρωση των θεμελίων να εγκυμονεί ακόμη και κινδύνους κατάρρευσης. Επίσης, λόγω προβλημάτων καθίζησης παρατηρήθηκαν διαρροές σημαντικών ποσοτήτων νερού, με το οποίο αρδεύονται μέσω δυο διωρύγων οι καλλιέργειες της περιοχής. Το πρόβλημα της καθίζησης αποκαταστάθηκε πλήρως.