Σε προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής των γραμμών 81, 89 και 90 προχωρά ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης λόγω διεξαγωγής του 1ου Axios Running Festival, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαϊου 2023 και θα περιλαμβάνει τρεις αγώνες.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρξουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις από τις 08:30 π.μ. μέχρι και τον τερματισμό των τελευταίων αθλητών στις 12:15 μ.μ.

INTERNATIONAL AXIOS GOLD HALF MARATHON Ημιμαραθώνιος Δρόμος (Ώρα: 08:30)

Γραμμή Νο 90Ε Κουφάλια – Μάλγαρα

Το 90Ε θα πραγματοποιεί προσωρινή παραμονή στο Πρόχωμα ή στα Κουφάλια αντίστοιχα, έως ότου διατεθεί στην κυκλοφορία η Επαρχιακή Οδός Κουφαλίων-Πρόχωμα.

 Γραμμή Νο 81Α, 81Β Θεσσαλονίκη- Κουφάλια

Το 81Α δεν θα διέρχεται από τους οικισμούς Γέφυρα και Αγ. Αθανάσιο και θα εκτρέπεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Το 81Β θα συνεχίζει την πορεία του από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – ημικόμβος Αγίου Αθανασίου – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στον Αγ. Αθανάσιο – αριστερά στη Λεωφ. Αθηνών – συνέχεια στο δρομολόγιο προς ΚΤΕΛ.

Γραμμή Νο 89Β, 89Ν, 89Κ, 89Ε Θεσσαλονίκη- Ξηροχώρι Ακροπόταμος

Τα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούν την κυκλική διαδρομή εντός του οικισμού Γέφυρας και θα διέρχονται από τη νησίδα στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από και προς Βαθύλακκο – Αγ. Αθανάσιο.

AXIOS HISTORIC ROUTE Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυν.Βαδίσματος 5χλμ. (Ώρα: 10:30)

Γραμμή Νο 81Α, 81Β Θεσσαλονίκη- Κουφάλια

Δεν θα διέρχονται προσωρινά από τους οικισμούς Γέφυρα και Αγ. Αθανάσιο και θα εκτρέπονται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Γραμμή Νο 89Β, 89Ν, 89Κ, 89Ε Θεσσαλονίκη- Ξηροχώρι Ακροπόταμος

Θα διέρχονται στον Αγ. Αθανάσιο από το παράπλευρο οδικό δίκτυο και θα εξέρχονται από ημικόμβο Αγίου Αθανασίου για επιστροφή στο ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τα Νο 89Ν, 89Ε θα εξυπηρετούν τον οικισμό Βαθύλακου και θα επιστρέφουν στην αφετηρία τους.

AXIOS SOCIAL FAMILY MILE Οικογενειακός Δρόμος Υγείας Δυν. Βαδίσματος 1ος Μιλίου (Ώρα: 12:00)

Γραμμή Νο 81Α, 81Β Θεσσαλονίκη- Κουφάλια

Το 81Α δεν θα διέρχεται από τους οικισμούς Γέφυρα και Αγ. Αθανάσιο και θα εκτρέπεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Τέλος, το 81Β θα συνεχίζει την πορεία του από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας – ημικόμβος Αγίου Αθανασίου – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στον Αγ. Αθανάσιο – αριστερά στη Λεωφ. Αθηνών – συνέχεια στο δρομολόγιο προς ΚΤΕΛ.

Γραμμή Νο 89Β, 89Ν, 89Κ, 89Ε Θεσσαλονίκη- Ξηροχώρι Ακροπόταμος

Τα δρομολόγια Νο 89Β, 89Ν, 89Κ, 89Ε δεν Θα πραγματοποιούν την κυκλική διαδρομή εντός του οικισμού Γέφυρας και θα διέρχονται από τη νησίδα στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από και προς Βαθύλακκο – Αγ. Αθανάσιο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων

Απαγορεύεται από τις 07:30 το πρωί η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του Δήμου Χαλκηδόνος και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο:

  • στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από τη συμβολή της οδού Αγίου Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αξιού,
  • στην οδό Αξιού από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος,
  • στην Επαρχιακή Οδό Κουφαλίων-Προχώματος μέχρι τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Είσοδος Προχώματος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • στην Ανώνυμη Οδό που οδηγεί στο Φράγμα Αξιού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από τη συμβολή της με το ξενοδοχείο Gala (επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, μετά το τέλος του Οικισμού Γέφυρας – Τρίγωνο) μέχρι τη συμβολή της με την είσοδο του οικισμού Γέφυρας (μετά τη σιδηροδρομική διάβαση) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • στην Παράπλευρη της Ε.Ο. 2 (Θεσσαλονίκης-Εδέσσης) από το ύψος του Τ.Ε.Ε. Αγίου Αθανασίου έως τη συμβολή της προέκτασης της Λεωφόρου Αθηνών με την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

– Απαγορεύεται από τις 06:30 το πρωί η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου σε οδούς εντός των Δ.Δ. Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου & Γέφυρας.