Με λαμπρότητα και με τη δέουσα επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Χαλκηδόνος και τον ξεσηκωμό του Γένους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τιμώντας παράλληλα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Σε όλες τις κοινότητες του δήμου εψάλη επίσημη δοξολογία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων σε ηρώα και στις τρεις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 203 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τις παρακολούθησε.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος σε μήνυμά του τόνισε ότι: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Ελληνισμό και τη Ορθοδοξία. Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους, την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου». «Όταν πορευόμαστε με πίστη, με τόλμη, με σθένος, με ενότητα και με ομόνοια, το Έθνος μας μεγαλουργεί. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλο τον Ελληνισμό», σημείωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στη Χαλκηδόνα μαζί με τον Ταξίαρχο, Δ/κτή του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών, Ιωάννη Κωνσταντίνου, τον Αντιδήμαρχο Ζήση Βαϊνά, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κωνσταντίνο Τατούλη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Αλμπάνη.

Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμμετείχαν στις δοξολογίες που πραγματοποιήθηκαν στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς, κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και παραβρέθηκαν στις παρελάσεις.

Δείτε ΦΩΤΟ: