Σημαντική προσέλευση δρομέων, που θα ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις περσινές συμμετοχές, αναμένεται να έχει το 2ο Axios Running Festival που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου από τον Δήμο Χαλκηδόνος.

Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι παρά την παρέλευση της επίσημης προθεσμίας εγγράφων, ο κόσμος αναζητεί τον τρόπο να αγωνισθεί. Ανταποκρινόμενη στην επιθυμία αυτή, η Οργανωτική Επιτροπή έχει εξασφαλίσει περιορισμένο αριθμό νέων εγγραφών, καλώντας τους δρομείς να προσέλθουν το Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα 11:00 – 19:00) στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος για εγγραφή και παραλαβή του εξοπλισμού τους.

Τέσσερα είναι τα αγωνίσματα στα οποία μπορεί κάποιος να πάρει μέρος:

  1. AXIOSGOLDHALFMARATHON: Είναι ο αγώνας των 21χλμ. με αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων και ώρα εκκίνησης 08:30.
  2. AXIOSRUN:Είναι αγώνας δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, απόστασης 10χλμ. με αφετηρία το Πρόχωμα και εκκίνηση στις 09:00.
  3. AXIOSHISTORICROUTE: Είναι αγώνας δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος απόστασης 5χλμ. με αφετηρία τον Μακεδονικό Τάφο Αγ. Αθανασίου και εκκίνηση στις 10:30.
  4. AXIOSSOCIALFAMILY MILE: Είναι οικογενειακός αγώνας Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος ενός Μιλίου, με εκκίνηση από το Δ.Α.Κ. Γεφύρας στις 12:00.

Όλα τα αγωνίσματα θα έχουν τερματισμό το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (ΤΟΨΙΝ), το οποίο για μια ακόμη φορά θα φιλοξενήσει προς ξενάγηση όσους θα ήθελαν να το επισκεφθούν. Ειδικά για την ημέρα του αγώνα το Μουσείο ανοίγει την πύλη του στις 09:00, ενώ την ξενάγηση θα έχει υπό την εποπτεία της η υπολοχαγός Κατερίνα Σερέτη, η οποία παράλληλα είναι η Διευθύντρια του ΤΟΨΙΝ.

Μεταξύ των 18 χωριών που ανήκουν στον Δήμο Χαλκηδόνος υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση που αφορά το αγωνιστικό, το πολιτιστικό, αλλά και το εθελοντικό κομμάτι. Σωματεία, πολιτιστικοί φορείς, αλλά και σύλλογοι ανεξαρτήτως αθλήματος έχουν δηλώσει συμμετοχή για ένα γεγονός που φέτος θα ξεπεράσει σε όλα τα επίπεδα την περσινή διοργάνωση.

To 2o Axios Running Festival διοργανώνουν ο Δήμος Χαλκηδόνος, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου ο Ήφαιστος και ο Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Γέφυρας, με την υποστήριξη του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics.