Ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille τοποθετήθηκαν έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μέσω της ψηλάφησης, οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους  χώρους και να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν.

“Η πρωτοβουλία μας αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της προσβασιμότητας και της ισότητας στην κοινωνία μας. Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες έξω από κάθε γραφείο των Υπηρεσιών μας ώστε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία. Η εγκατάσταση των πινακίδων με γραφή Braille δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι προσβάσιμο για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συνδημοτών με αναπηρία.

Να σημειωθεί ότι η γραφή Braille αποτελείται από ένα σύνολο ανάγλυφων συμβόλων, τα οποία αναπαριστούν γράμματα, αριθμούς, σημεία στίξης και άλλες συνήθεις λέξεις και φράσεις. Τα άτομα μπορούν να αναγνωρίσουν αυτά τα σύμβολα με την αίσθηση των χεριών τους, και να τα αποκωδικοποιήσουν.