Επιστολή αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων απέστειλε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος στην οποία κάνει λόγο για ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «προσπαθούν μέσω του κοινού τους αιτήματος, να καθυστερήσουν τη διαδικασία υπογραφής της νέας σύμβασης αποκομιδής (η παλιά έχει λήξει στις 2/6/2024), ώστε να παρουσιαστεί πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει ότι «η ανευθυνότητά τους έχει φθάσει στο σημείο να παίζουν με τη δημόσια υγεία των κατοίκων μας, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, επιδιώκοντας μια φωτογραφία με ξεχειλισμένους κάδους».

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία των συνδημοτών μας, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Χαλκηδόνος, εμφανίζονται για μια ακόμη φορά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Επιδεικνύουν πλήρη ανευθυνότητα, προφασιζόμενοι αστήρικτους  λόγους και προσπαθώντας να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου», συμπληρώνει.

Και καταλήγει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος: «Δεν υπάρχει όμως περίπτωση, να αφήσουμε την εμμονική συμπεριφορά και τον ανεύθυνο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, να γίνουν τροχοπέδη για τον τόπο μας. Εμείς ως Διοίκηση θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο της ευθύνης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και η δημόσια υγεία».

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Χαλκηδόνος:

Βλέπουμε για μια ακόμη φορά στο Δήμο μας, την παράδοξη συμπόρευση των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κ. Μαρκίδη και της παράταξης «Πρώτα ο Πολίτης», με επικεφαλής τον κ. Μηντσιούδη, τον οποίο κάποια μεγαλόσχημα στελέχη του, τον εμφάνιζαν και ως κυβερνητικό υποψήφιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Μηντσιούδης λοιπόν, συρόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής μετά από πέντε χρόνια συνεχούς απουσίας και αδιαφορίας και προσπαθούν μέσω του κοινού τους αιτήματος, να καθυστερήσουν τη διαδικασία υπογραφής της νέας σύμβασης αποκομιδής (η παλιά έχει λήξει στις 2/6/2024), ώστε να παρουσιαστεί πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δυστυχώς, η ανευθυνότητά τους έχει φθάσει στο σημείο να παίζουν με τη δημόσια υγεία των κατοίκων μας, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, επιδιώκοντας μια φωτογραφία με ξεχειλισμένους κάδους.

Δικαιολογούν τη στάση τους, επικαλούμενοι μεγάλη αύξηση στο κόστος αποκομιδής έναντι παλαιοτέρων συμβάσεων (με εντελώς άλλα δεδομένα υπολογισμού βέβαια το 2017 και το 2020, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας που κινείται στην αγορά).

Η αδιαφορία τους και η ανεπάρκειά τους, ή μάλλον η υστεροβουλία τους, είναι όμως σε τέτοιο σημείο, διότι τα οικονομικά δεδομένα και οι όροι της νέας μελέτης, τους είναι γνωστά από τις 14/11/2023, οπότε και τους απεστάλησαν ενόψει της 27ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι δηλαδή ψηφισμένα, εγκεκριμένα και δημοσιευμένα, εδώ και οκτώ μήνες, από το Νοέμβριο του 2023, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρατήρηση. Και έρχεται μετά από οκτώ μήνες η αντιπολίτευση, την παραμονή της υπογραφής της σύμβασης, να μας μιλήσει για υπέρογκο κόστος, ενώ τόσους μήνες δεν έχει πει κουβέντα ο κ. Μηντσιούδης, παρόλες τις σχετικές αναφορές στα Δημοτικά Συμβούλια. Και θέλει να μας πείσει ότι δεν ενεργεί κακόβουλα, αλλά για το συμφέρον μας.

Επίσης, η υποκρισία τους περισσεύει, καθώς μόλις πριν λίγο καιρό, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 19/3/2024, η παράταξη του κ. Μηντσιούδη, με την παρουσία των κυριών Μπόσκογλου και Σάνιου, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ με τα άλλα μέλη, την έγκριση των πρακτικών του διαγωνισμού αποκομιδής και την κατακύρωση του, σύμφωνα με τη μελέτη και τους όρους της διακήρυξης, χωρίς καμία αντίρρηση. Αυτή τη μελέτη που σύμφωνα με τα τωρινά λεγόμενά τους, ζημιώνει οικονομικά το Δήμο μας. Άρα ή δεν ήξεραν τι ψήφιζαν ή πλέον η σκοπιμότητά τους είναι τόσο βέβαιη τη δεδομένη χρονική στιγμή, που τους αναγκάζει, χωρίς ίχνος ντροπής, να ακυρώνουν την ίδια τους την υπερψήφιση.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία των συνδημοτών μας, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Χαλκηδόνος, εμφανίζονται για μια ακόμη φορά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Επιδεικνύουν πλήρη ανευθυνότητα, προφασιζόμενοι αστήρικτους  λόγους και προσπαθώντας να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου.

Δεν υπάρχει όμως περίπτωση, να αφήσουμε την εμμονική συμπεριφορά και τον ανεύθυνο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, να γίνουν τροχοπέδη για τον τόπο μας. Εμείς ως Διοίκηση θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο της ευθύνης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και η δημόσια υγεία.