Την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024», πέτυχε ο Δήμος Χαλκηδόνος.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης που είχε υποβάλει ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση».

Η χρηματοδότηση του Δήμου Χαλκηδόνος, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 120.000 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση μελέτης πυροπροστασίας και στη δημιουργία περιμετρικών ζωνών πέριξ οικισμών πλησίον δασικών εκτάσεων.

«Ως Δημοτική Αρχή εργαζόμαστε συντονισμένα και διεκδικούμε κάθε χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έργων, που έχουν ως στόχο την ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος , Σταύρος Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση της πυροπροστασίας σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. “Η προστασία των κατοίκων και του φυσικού μας περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.