Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη μεγάλο έργο πνοής για τον Δήμο Χαλκηδόνος, καθώς δημοπρατήθηκε η κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης της κοινότητας Προχώματος. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του περιβάλλοντος συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος “από την αρχή της θητείας μας δεσμευτήκαμε για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού αναβάθμισης της εγκατάστασης της επεξεργασίας λυμάτων στον Ακροπόταμο, ένα έργο προϋπολογισμού σχεδόν 1.300.000 ευρώ που συνδυαστικά με το έργο κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης στην κοινότητα Προχώματος θα δώσουν λύση στο πρόβλημα αποχέτευσης των οικισμών αυτών”.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, ταυτόχρονα με την έναρξη αυτών των έργων θα γίνει η προσπάθεια για την ένταξη και των άλλων δύο οικισμών που απομένουν, του Καστανά και του Ακροποτάμου, ώστε να αποκτήσουν αποχετευτικά δίκτυα και αυτοί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Με τη  δημοπράτηση του έργου αυτού αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά στην πράξη και όχι στα λόγια το ενδιαφέρον μας για την περιοχή αυτή και γενικότερα την προσπάθεια που γίνεται στο σύνολο του Δήμου ώστε να αποκτήσουν όλοι οι οικισμοί μας τα βασικά δίκτυα υποδομής που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας”, κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.