Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Δήμο Χαλκηδόνος η εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και είχε ανάδοχο του έργου την εταιρεία Σταύρος Κωνσταντινίδης Ε.Ε.

Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων διαδρομών, κυρίως για τα άτομα με αναπηρίες, το οποίο εξασφαλίζει την πρόσβαση από όλους σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια.

Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων στις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και εν γένει την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες.

 Με βάση τα παραπάνω, προτείνονται στοχευμένες παρεμβάσεις και ο Δήμος μας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μελλοντικών έργων διαμόρφωσης πεζοδρομίων, οδεύσεων τυφλών, ραμπών, θέσεων στάθμευσης κλπ., προκειμένου να επιτευχθεί αυτόνομη και ασφαλής πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους και σε κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.