Η αντιμετώπιση του προβλήματος της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους οικισμούς του Μικρού Μοναστηρίου και του Λουδία απασχόλησε τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Μοναστήρι μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ Άνθιμου Αμανατίδη, του Δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ Θεόδωρου Πετρούση, του μέλους της ΔΕΥΑΧ Κωνσταντίνου Κορώνα και μελετητών μηχανικών στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Χαλκηδόνος με την ΕΥΑΘ ΑΕ.

“Στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σημαντικού προβλήματος για την περιοχή έχουμε σύμμαχό μας την ΕΥΑΘ ΑΕ, η οποία προτίθεται να συμβάλει με την τεχνογνωσία της στην εξεύρεση λύσεων ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων, που παρουσιάζονται σε αυτούς τους οικισμούς”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ευχαριστώντας τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την περιοχή.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, μετά τους οικισμούς του Μικρού Μοναστηρίου και του Λουδία θα ακολουθήσουν οι μελέτες άλλων οικισμών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα απορροής ομβρίων υδάτων ώστε να υπάρχει ετοιμότητα του Δήμου και πληρότητα μελετών για την εξεύρεση στη συνέχεια χρηματοδοτικών λύσεων μέσα από προγράμματα που θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.