Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και σε πλαίσια συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και εθελοντικών ομάδων του Δήμου, συγκεντρώνονται από την Πέμπτη 17/9 τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για του Σύριους πρόσφυγες στο ΧΑΤΖΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ στην οδό Φιλίππου 64.
 
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:
Έτοιμη βρεφική τροφή σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, γάλα μακράς διαρκείας, βρεφικο γάλα σε σκόνη α βρεφικής ηλικίας, ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, μακαρόνια για τις ομάδες εθελοντών που μαγειρεύουν, χυμούς ατομικούς.
Βρεφικές πάνες, σερβιέτες, μωρομαντήλα, χαρτί τουαλέτας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, σακούλες σκουπιδιών μεγάλες που χρησιμοποιούνται για αδιάβροχα.
Απο είδη ρουχισμού, προς το παρόν η συλλογή αφορά μόνο σε αδιάβροχα μπουφάν, σκούφους και κασκόλ. Χρήσιμες είναι οι βρεφικές κουβερτουλες και μικρά λούτρινα κουκλάκια για τα παιδιά.
Απο φάρμακα, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος για ενήλικες και παιδιά, γάζες, επιδέσμους, κρέμες βρεφικές, Betadine, καραμέλες tantum για το λαιμό.
 
ΣΤΟΧΟΣ είναι να προμηθευτούν οι εθελοντικές ομάδες που δρούν οργανωμένα στην περιοχή της Ειδομένης Κιλκίς και του ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.
 
Γίνεται από όλους μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανακουφιστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι άνθρωποι που είναι πρόσφυγες πολέμου και τους αξίζουν συγχαρητήρια! Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη εδώ και μέρες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια (εθελοντές, γιατροί κ.ο.κ.) και το δείχνουν έμπρακτα.
 
Συγκέντρωση ειδών: Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2391051293 & 2391330101-2 (Υπ.: Κούλα Παπαστογιαννίδου), 6932026938 (Υπ.: Λένα Γκορτσίλα).
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ