Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς κατά το επαγγελματικό ταξίδι του στην Αθήνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου ήταν η ανάδειξη του μακεδονικού τάφου στον Άγιο Αθανάσιο και η προσπάθεια ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ.
Ο τάφος αυτός, ένα πραγματικό στολίδι, παρέμεινε αναξιοποίητο αφού, αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εκκρεμούν οι εργασίες ολοκλήρωσής του, ώστε να γίνει επισκέψιμο, και μάλιστα για πολλά χρόνια λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.
Στόχος της διοίκησης, εν προκειμένω, είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας, μέχρι και αυτόν της Πέλλας με τη δημιουργία μιας ιστορικής διαδρομής : θεσσαλονίκη – Μακεδονικός Τάφος Αγίου Αθανασίου – Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρα- περιοχή Ιχνες Κουφάλια- Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
Στόχος είναι να ενισχυθεί η τουριστική και πολιτιστική προώθηση της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να ενισχυθεί η αγορά εργασίας με ο,τι συνεπάγεται από αυτό. Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, ώστε αυτό το καινοτόμο πολιτιστικό – ιστορικό πλέγμα να αναδειχθεί τελικά και να αξιοποιηθεί τόσο για τον Δήμο Χαλκηδόνος όσο και για την περιοχή της Μακεδονίας γενικότερα.