Την Τρίτη 5/4/2016, παραβρέθηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την αναπλ. υπουργό κα Αντωνοπούλου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (8μηνα) που θα προκηρυχθούν σύντομα για 34 Δήμους της Ελλάδας, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος μας.

Πρόκειται για μια νέα και πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος γνωστή και ως “νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας”. Κατά την παρουσίαση, η αναπλ. Υπουργός τόνισε στους 34 Δημάρχους ότι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων.

Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Ιουνίου και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν 45 ημέρες μετά. Ωστόσο, η φιλοσοφία και η διαδικασία των Προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας αλλάζει άρδην και στο μέλλον θα υπάρχει σύνδεση των εργαζομένων με συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα είναι μετρήσιμο μετά την λήξη τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την συνάντηση, έγιναν αποδεκτές αρκετές παρατηρήσεις των εκπροσώπων των Δήμων, όπως για τα προβλήματα των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου θα έχουμε 2 κύκλους προσλήψεων.

Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες και να προκηρυχθούν οι θέσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. SYNANTHSH