Μετά από 2 χρόνια έντονων πιέσεων, εγγράφων και συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς και 10 χρόνια μετά του οράματος και των ενεργειών στον πρώην Δήμο Κουφαλίων, ένα έργο “πνοής” για τον Δήμο Χαλκηδόνος, αρχίζει να μπαίνει σε τροχιά ορθής εφαρμογής.
Ο λόγος, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο μας, προεκλογική δέσμευση της Διοίκησης, το οποίο θα ξεκινάει από την Αγχίαλο, τη Νέα Μεσήμβρια και το Ξηροχώρι και θα επεκτείνεται μέχρι και την έδρα του Δήμου, τα Κουφάλια.
Σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 7/10/2016 ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου με την χρηματοδότηση να γίνεται από το νέο ΕΣΠΑ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική προοπτική για το επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου μας, καθώς σε βάθος πενταετίας (υλοποίηση του έργου), θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο και να επωφεληθούν (εξοικονόμηση ενέργειας, αυξημένος βαθμός απόδοσης, προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα), τόσο οι δημότες, όσο και οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ