Η Δ/νση Δασών Θεσσαλονίκης προχώρησε στην Ανάρτηση Δασικών Χαρτών για όλη την έκταση του Δ.Χαλκηδόνος.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν σχετικά , ώστε να υποβάλλουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους σε περίπτωση που κρίνουν ότι το ακίνητό τους που γειτνιάζει με δασική έκταση θίγεται από τον καθορισμό του ορίου αυτής, όπως αυτό απεικονίζεται στους αναρτημένους Χάρτες.
Η ενημέρωση τον πολιτών σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες , το περιεχόμενο αυτών καθώς και τον τρόπο υποβολής των τυχόν αντιρρήσεων – ενστάσεων μπορεί να γίνει είτε από την ιστοσελίδα : https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx , ή
Από τα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών που είναι :
Α) Η Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ναυαρίνου 28 – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – Τ.Κ.55131 – Τηλ.2313 309555)
Β) Το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (26ης Οκτωβρίου 38-40 , Τ.Κ.54627 – κτίριο ATRINA CENTER στην έξοδο του λιμανιού – 5ος όροφος – τηλ.2313 309043 κατά τις εργάσιμες ημέρες και από τις 7:00 π.μ. εώς τις 15:00 μ.μ.)
Η καταληκτική ημερομηνία για την προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων – ενστάσεων επί των Δασικών Χαρτών είναι μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 για τους κατοίκους του εσωτερικού (και επιπλέον 20 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017) καθώς και για κάθε άλλο φυσικό ή Νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον.

  • Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά , στον διαδικτυακό τόπο που αναφέρεται παραπάνω , με την συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας.
  • Επίσης απαιτείται η καταβολή του σχετικού τέλους που θα συνοδεύει υποχρετικώς την σχετική αίτηση υποβολής αντιρρήσεων , το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της έκτασης και σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 147797/2746/30-11-2016 (Φ.Ε.Κ. 3985Β’/13-12-16).
  • Και τέλος τα όποια αποδεικτικά στοιχεία επικαλείται ο ενδιαφερόμενος , στα οποία θα περιλαμβάνονται υποχρεωτικώς και αυτά που αποδεικνύουν την καταβολή του τέλους , καθώς και οτιδήποτε θεμελιώνει το έννομο συμφέρον αυτού επί της έκτασης , θα αποστέλλονται επίσης και σε έντυπη μορφή στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών που αναφέρονται παραπάνω εντός της ίδιας προθεσμίας που αναφέρεται επίσης παραπάνω.

 
Ιωάννης Τσουκνιδάς
Δήμαρχος Χαλκηδόνος