ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…»
 
Δέκα ειδικούς κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλκηδόνος, ενώ τους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια άλλων δέκα κάδων.
Τα είδη που θα συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη.
Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί είναι:

  1. Άγιος Αθανάσιος-parking λυκείου
  2. Γέφυρα- πίσω από την εκκλησία
  3. Βαθύλακκος- Κοινότητα
  4. Νέα Μεσημβρία- Κοινότητα
  5. Χαλκηδόνα- ΚΑΠΗ
  6. Μικρό Μοναστήρι- Κοινότητα
  7. Άδενδρο –Συνεταιρισμός
  8. Πρόχωμα- Κεντρικός δρόμος (έναντι Γούλα)
  9. Κουφάλια- 1Ο& 2Ο δημοτικό σχολείο (Οδός Εθνικής Αντίστασης)


Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται από το Δήμο Χαλκηδόνος με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης και την μείωση των απορριμμάτων, τοποθετήθηκαν επίσης ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και γυαλιού, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας.



«Προσκαλώ όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και όλοι επιθυμούν, ώστε να καταφέρουμε ως Δήμος να μειώσουμε σημαντικά τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων, αυξάνοντας την ανακυκλώσιμη ύλη. Δυστυχώς, η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στον τομέα αυτό και πρέπει με ουσιαστικά βήματα, από όλους μας, να δημιουργηθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις για το μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλκηδόνος, για τον οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ ΑΔΑ: Ω422ΩΗ2-Κ1Ε
(https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9422%CE%A9%CE%972-%CE%9A1%CE%95?inline=true)
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ